Asia Vietnam

Vietnam – Op pad met de Easy Riders (Dutch version)

Wanneer je in Vietnam bent mag een ritje achterop bij een Easy Rider absoluut niet ontbreken. Ik vond dit een van de allervetste dingen die wij tijdens onze Vietnamtrip hebben gedaan. In elk hostel of hotel kan je wel een tour met de Easy Riders boeken. Wij vertrokken vanuit Nha Trang en reden via DaLat naar Mui Ne. Deze 2 dagen/1 nacht kostte ons zo’n 150 euro. Hierbij zit je overnachting en eindeloos achterop de motor zitten inbegrepen. Lunch onderweg betaal je zelf, maar aangezien je voornamelijk bij lokale restaurantjes stopt, eet je voor het luttele bedrag van een paar euro’s. Je backpack wordt gewoon achterop gebonden, waardoor je ook nog eens lekker comfortabel met een steuntje in de rug zit! Waarom een ritje op de Easy Rider je reis door Vietnam onvergetelijk maakt, zal ik in deze blog verder toelichten.

Je leert het echte Vietnam kennen
In tegenstelling tot de toeristische hotspots, nemen de Easy Riders je mee naar ‘het echte Vietnam’. Zo bezochten we een werkplaats waar de rijstvellen voor de verrukkelijke springrolls worden gemaakt, kregen we te zien hoe Vietnamese bedden worden geweven en brachten we een bezoekje aan een zijdefabriek. On top of it all was een van onze Easy Riders, Hinh, om 12 uur jarig, dus hadden we het geluk te mogen aanschouwen hoeveel Vietnamezen kunnen drinken – en geloof me: veel! Samen met vrienden en familie van Hinh hebben we tot in de late uurtjes genipt van de lokale rijstwijn, gegeten en gezongen. Mot ba hat do! (proost!)

easyriders3

Je ziet zoveel door alleen maar om je heen te kijken
Wanneer je reist met de auto, trein of bus kan je ook urenlang naar buiten staren, maar wanneer je achterop een motor zit zie je de omgeving niet alleen, je voelt ‘m ook. Het mooiste moment was toen we helemaal de bergen in waren gereden, en na van een prachtig uitzicht te hebben genoten, de afdeling werd ingezet. Omdat we redelijk stijl afdaalden zette de motorrijders hun motor uit, en gleden we geruisloos van de bergtoppen naar beneden. Het was er muisstil, zo vredig, en zo mooi – dat moment had voor mij wel eeuwig mogen duren!

Vietnam heeft een erg veelzijdig landschap
Wanneer je Vietnam bezoekt zal je voornamelijk de grote steden en kustprovincies aan doen (m.u.v. Sapa). Omdat je met de Easy Riders het binnenland in trekt, zie je pas wat voor een ontzettend veelzijdig landschap Vietnam heeft. Je rijdt langs groene rijstvelden, over grauwe bergtoppen, door bosrijke gebieden en over woestijnachtige zandvlakten. En dat allemaal in een tijdsbestek van twee dagen!

De ultieme afsluiter
Toen onze tour met de Easy Riders er helaas bijna op zat, maakten we nog een laatste tussenstop bij de Sand Dunes in Mui Ne. Dit zijn hoge, gele zandduinen, vlakbij het strand, waar de kindertjes als vliegen op je af komen om je een sleetje aan te bieden waarmee je van de bergen kan sleeën. En tsja… je bent geen echte toerist als je hier geen spring-foto hebt gemaakt!
SpringenMuiNe

Zin gekregen om ook achterop de motor te hoppen? Doen! Wij hebben geboekt bij de altijd gezellige mannen van Easy Riders Nha Trang. Veel plezier! 🙂

easyriders2

 

No Comments
Previous Post
December 2, 2015
Next Post
December 2, 2015

No Comments

Leave a Reply

Related Posts

Instagram

  • Okay Brisbane, you got me 😍
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#brisbane#visitbrisbane#discoverbrisbane
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#queensland#thisisqueensland#sunset#girlsmeetglobe#travelgirls#jetsettingchicks#mountaingirls#sidewalkerdaily#ladiesgoneglobal#iamtb#travelbff#beautifuldestinations#beautifulmatters#girlsabroad#travel_drops#traveltagged#girlsaroundtheworld#prettylittletrips#igtravel#wanderfolk#exploreeverything#australia#wow_australia#brisbaneanyday#australiagram#visitaustralia#discoveraustralia
  • WORLDWIDE GIFT FOR YOU AND YOUR FRIEND 🎉
I've partnered with my favorite Bloggers and Youtubers to give one lucky follower an iPhone 7 Plus, 2 Instax Mini 9, iPad Mini and Kylie Jenner Cosmetics. To participate:

1. FOLLOW ME

2. LIKE this picture

3. GO TO @lydia.webb and repeat the steps

4. Follow this same steps on every account until you come back to me or the account you started with and leave a comment when you're done. 
5. If you want a double chance to win, TAG some real friends on the comments below and LIKE our last 3 pics.

Competition starts on Jul 25 and ends on Jul 29. Winner will be announced the same day on the caption of this picture. We will verify everyone who entered followed all steps correctly! ✨
*This contest is in no way sponsored, administered, or associated with Instagram, Inc. By entering, entrants confirm that they are 13+ years of age, release Instagram of responsibility, and agree to Instagram’s terms of use.
  • Hey Dutchies, so what's the weather like back home?! 😜
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
The Dutch love to complain about the weather, and, well, if you hear it's 19 degrees and raining all day when it's supposed to be summer you might understand why 😏 And then to think it's 25 degrees and super sunny in Brisbane during winter... ☀️😉🤗
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#brisbane#australia#australianwinter
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#finditliveit#huffpostgram#VisualAmbassadors#heatercentral#nakedplanet#ig_color#earthfocus#eclectic_shotz#artofvisuals#agameoftones#moodygrams#exploretocreate#stayandwander#ig_world_colors#worldtodolist#cbviews#tourtheplanet#hello_worldpics#travelbreaks#weliketotravel#traveltagged#aroundtheworldpix#watchthisinstagood#travel#wanderlust#travelgirl#traveling
  • Do you see why I fell in love with Singapore? ❥
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Now that I'm staying in Brisbane for a while I'm going to mix up my recent photos with some pictures taken on earlier trips. I have so many photos that can't be left unshared, like this stunning Singapore skyline sunset! ☼ ☆☽
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#singapore#sunset#marinabaysands
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#exploresingapore#exploresg#thisissingapore#yoursingapore#singaporetrip#visualambassadors#singaporetoday#beautifuldestinations#bestvacations#milliondollarvisuals#travelstoke#theprettycities#citygram#ig_color#ig_world_colors#Wonderful_Places#earthofficial#TheGlobeWanderer#beautifulmatters#ourplanetdaily#awesomepix#bestdiscovery#gopro#livetravelchannel#welivetoexplore#lonelyplanet#TravelAwesome
  • Exploring my new neighborhood 👣
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
As you might have seen on my IG Stories I went on a little stroll around my new neighborhood today. This is exactly the reason why I chose to settle in Australia for a bit: so much beauty everywhere! 😍 And it's literally just around the corner! ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Wishing everyone a wonderful weekend! 💕
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#Brisbane#visitbrisbane#thisisbrisbane#sunset#brissy#brisbaneanyday#visitqueensland#gopro#goprogirl#queensland#thisisqueensland#australia#australiagram#bestcitybreaks#citygram#theprettycities#wearetravelgirls#discoverqueensland#thetravelwomen#dametraveler#darlingescapes#sidewalkerdaily#just_features#kings_villages#beautifuldestinations#kangaroopoint#sunsetaddict#thetraveltag#wanderlust#travelblogger
  • Is it a Nike ad? Is it a hair product ad? Am I advertising a watch? No, it's just me trying to enjoy the sunset in windy Brisbane 😁
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
I'm definitely a sneaker kinda girl. In the Netherlands everyone walks around on sneakers and you can even go clubbing on them. And wearing a dress with Nike Air Max? Totally normal. The first time I wore sneakers and a dress in Australia I received a lot of (positive) comments, realizing that this is not the standard here. What's it like in your country? 😊
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#brisbane#visitbrisbane#thisisbrisbane#sunset#nike#nikeairmax#nikegirl#gopro#goprogirl#queensland#thisisqueensland#australia#australiagram#bestcitybreaks#citygram#theprettycities#wearetravelgirls#sheisnotlost#thetravelwomen#dametraveler#girlslovetravel#sidewalkerdaily#just_features#kings_villages#beautifuldestinations#beautifulmatters#sunsetaddict#thetraveltag#wanderlust#travelblogger

Instagram