Asia Vietnam

Vietnam – Op pad met de Easy Riders (Dutch version)

Wanneer je in Vietnam bent mag een ritje achterop bij een Easy Rider absoluut niet ontbreken. Ik vond dit een van de allervetste dingen die wij tijdens onze Vietnamtrip hebben gedaan. In elk hostel of hotel kan je wel een tour met de Easy Riders boeken. Wij vertrokken vanuit Nha Trang en reden via DaLat naar Mui Ne. Deze 2 dagen/1 nacht kostte ons zo’n 150 euro. Hierbij zit je overnachting en eindeloos achterop de motor zitten inbegrepen. Lunch onderweg betaal je zelf, maar aangezien je voornamelijk bij lokale restaurantjes stopt, eet je voor het luttele bedrag van een paar euro’s. Je backpack wordt gewoon achterop gebonden, waardoor je ook nog eens lekker comfortabel met een steuntje in de rug zit! Waarom een ritje op de Easy Rider je reis door Vietnam onvergetelijk maakt, zal ik in deze blog verder toelichten.

Je leert het echte Vietnam kennen
In tegenstelling tot de toeristische hotspots, nemen de Easy Riders je mee naar ‘het echte Vietnam’. Zo bezochten we een werkplaats waar de rijstvellen voor de verrukkelijke springrolls worden gemaakt, kregen we te zien hoe Vietnamese bedden worden geweven en brachten we een bezoekje aan een zijdefabriek. On top of it all was een van onze Easy Riders, Hinh, om 12 uur jarig, dus hadden we het geluk te mogen aanschouwen hoeveel Vietnamezen kunnen drinken – en geloof me: veel! Samen met vrienden en familie van Hinh hebben we tot in de late uurtjes genipt van de lokale rijstwijn, gegeten en gezongen. Mot ba hat do! (proost!)

easyriders3

Je ziet zoveel door alleen maar om je heen te kijken
Wanneer je reist met de auto, trein of bus kan je ook urenlang naar buiten staren, maar wanneer je achterop een motor zit zie je de omgeving niet alleen, je voelt ‘m ook. Het mooiste moment was toen we helemaal de bergen in waren gereden, en na van een prachtig uitzicht te hebben genoten, de afdeling werd ingezet. Omdat we redelijk stijl afdaalden zette de motorrijders hun motor uit, en gleden we geruisloos van de bergtoppen naar beneden. Het was er muisstil, zo vredig, en zo mooi – dat moment had voor mij wel eeuwig mogen duren!

Vietnam heeft een erg veelzijdig landschap
Wanneer je Vietnam bezoekt zal je voornamelijk de grote steden en kustprovincies aan doen (m.u.v. Sapa). Omdat je met de Easy Riders het binnenland in trekt, zie je pas wat voor een ontzettend veelzijdig landschap Vietnam heeft. Je rijdt langs groene rijstvelden, over grauwe bergtoppen, door bosrijke gebieden en over woestijnachtige zandvlakten. En dat allemaal in een tijdsbestek van twee dagen!

De ultieme afsluiter
Toen onze tour met de Easy Riders er helaas bijna op zat, maakten we nog een laatste tussenstop bij de Sand Dunes in Mui Ne. Dit zijn hoge, gele zandduinen, vlakbij het strand, waar de kindertjes als vliegen op je af komen om je een sleetje aan te bieden waarmee je van de bergen kan sleeën. En tsja… je bent geen echte toerist als je hier geen spring-foto hebt gemaakt!
SpringenMuiNe

Zin gekregen om ook achterop de motor te hoppen? Doen! Wij hebben geboekt bij de altijd gezellige mannen van Easy Riders Nha Trang. Veel plezier! 🙂

easyriders2

 

No Comments
Previous Post
December 2, 2015
Next Post
December 2, 2015

No Comments

Leave a Reply

Related Posts

Instagram

  • #ad Fur coats are worn by beautiful animals and ugly people ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
...but I love wearing this faux fur coat by @save_the_duck 🦆
I've been a vegetarian since the day I was born and animal welfare is very important to me. Save the Duck creates 100% animal cruelty free coats and jackets that not only look good, but also feel soooo soft!∘
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#savetheduck #savetheduckers #animalcrueltyfree
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
#fauxfur #fauxfurcoat #storybridge #thisisbrisbane #ootdmagazine #ootdinspo #ootdfashion #ootdwatch #ootdstyle #travelblogger #sneakerhead #sneakergirl #tanned #tannedlegs #tannedgirl #legsfordays #thetravelwomen #sheisnotlost #sidewalkerdaily
  • Brace yourselves, a heatwave is coming ☀️
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Whilst Europe just welcomed back Autumn, Brisbane is preparing itself for its first hot hot hot weekend of Spring! With temperatures of around 34 degrees I'll make sure I'm somewhere close to the water this weekend, like here at Lake Moogerah. ∘
Any Brisbanites going to the beach this Sunday and have a spare seat in the car? 😁
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#australia #australiagram #lakeviews
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
#amazingviews #wanderlust #spring #sunshine #discover_vacations #todolistmagazine #theIMAGED #wheretofindme #openmyworld #welltraveled #radgirlslife #andshesdopetoo #shewhowanders #thisisqueensland #ig_australia #traveldiaries #passionpassport #travelgirl #visualambassadors #watchthisinstagood #instagood

@australia @australiagram
  • Is it hard to see why South Bank is one of my favorite spots in Brisbane? 🌴
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#southbank #brisbane #australia
∘
∘
∘
∘
∘
#wearetravelgirls #brisbaneanyday #thisisbrisbane #discoverqueensland #tlpicks #youmustsee #womenwhoexplore #thisisqueensland #visitbrisbane #sheisnotlost #sidewalkerdaily #beautifuldestinations #wonderful_places #travel #travelgirl #ootd #americanstyle #travelblogger
  • Are we ever too old to climb a tree?
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#brisbane #newfarm #australia
∘
∘
∘
∘
∘
#visitbrisbane #thisisbrisbane #brisbaneanyday #SimplyAdventure #instago #livetravelchannel #letsgoeverywhere #wearetravelgirls#mobilemag #thisisqueensland #neverstopexploring #passportready #exploremore #viewsofbrisbane #travel #wanderlust #trees #lovetheoutdoors #citypark
  • When the winds of change blow, some people build walls and others build windmills 🌬
  • ❥ I left my heart in so many places ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
...and one of them is definitely Thailand. Some of my other favorite places are New York City, Bali, Amsterdam and Australia.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
What are your favorite places in the world? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
📷: my dearest @katvangeleyn_ 
#nohashtagscauseimstillshadowbanned #thankyouinstagram

Instagram