Asia Vietnam

Vietnam – Op pad met de Easy Riders (Dutch version)

Wanneer je in Vietnam bent mag een ritje achterop bij een Easy Rider absoluut niet ontbreken. Ik vond dit een van de allervetste dingen die wij tijdens onze Vietnamtrip hebben gedaan. In elk hostel of hotel kan je wel een tour met de Easy Riders boeken. Wij vertrokken vanuit Nha Trang en reden via DaLat naar Mui Ne. Deze 2 dagen/1 nacht kostte ons zo’n 150 euro. Hierbij zit je overnachting en eindeloos achterop de motor zitten inbegrepen. Lunch onderweg betaal je zelf, maar aangezien je voornamelijk bij lokale restaurantjes stopt, eet je voor het luttele bedrag van een paar euro’s. Je backpack wordt gewoon achterop gebonden, waardoor je ook nog eens lekker comfortabel met een steuntje in de rug zit! Waarom een ritje op de Easy Rider je reis door Vietnam onvergetelijk maakt, zal ik in deze blog verder toelichten.

Je leert het echte Vietnam kennen
In tegenstelling tot de toeristische hotspots, nemen de Easy Riders je mee naar ‘het echte Vietnam’. Zo bezochten we een werkplaats waar de rijstvellen voor de verrukkelijke springrolls worden gemaakt, kregen we te zien hoe Vietnamese bedden worden geweven en brachten we een bezoekje aan een zijdefabriek. On top of it all was een van onze Easy Riders, Hinh, om 12 uur jarig, dus hadden we het geluk te mogen aanschouwen hoeveel Vietnamezen kunnen drinken – en geloof me: veel! Samen met vrienden en familie van Hinh hebben we tot in de late uurtjes genipt van de lokale rijstwijn, gegeten en gezongen. Mot ba hat do! (proost!)

easyriders3

Je ziet zoveel door alleen maar om je heen te kijken
Wanneer je reist met de auto, trein of bus kan je ook urenlang naar buiten staren, maar wanneer je achterop een motor zit zie je de omgeving niet alleen, je voelt ‘m ook. Het mooiste moment was toen we helemaal de bergen in waren gereden, en na van een prachtig uitzicht te hebben genoten, de afdeling werd ingezet. Omdat we redelijk stijl afdaalden zette de motorrijders hun motor uit, en gleden we geruisloos van de bergtoppen naar beneden. Het was er muisstil, zo vredig, en zo mooi – dat moment had voor mij wel eeuwig mogen duren!

Vietnam heeft een erg veelzijdig landschap
Wanneer je Vietnam bezoekt zal je voornamelijk de grote steden en kustprovincies aan doen (m.u.v. Sapa). Omdat je met de Easy Riders het binnenland in trekt, zie je pas wat voor een ontzettend veelzijdig landschap Vietnam heeft. Je rijdt langs groene rijstvelden, over grauwe bergtoppen, door bosrijke gebieden en over woestijnachtige zandvlakten. En dat allemaal in een tijdsbestek van twee dagen!

De ultieme afsluiter
Toen onze tour met de Easy Riders er helaas bijna op zat, maakten we nog een laatste tussenstop bij de Sand Dunes in Mui Ne. Dit zijn hoge, gele zandduinen, vlakbij het strand, waar de kindertjes als vliegen op je af komen om je een sleetje aan te bieden waarmee je van de bergen kan sleeën. En tsja… je bent geen echte toerist als je hier geen spring-foto hebt gemaakt!
SpringenMuiNe

Zin gekregen om ook achterop de motor te hoppen? Doen! Wij hebben geboekt bij de altijd gezellige mannen van Easy Riders Nha Trang. Veel plezier! 🙂

easyriders2

 

No Comments
Previous Post
December 2, 2015
Next Post
December 2, 2015

No Comments

Leave a Reply

Instagram

  • I donut even know what I was thinking... 😁🍩
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Oh, the things we do for the gram... 🤷🏼‍♀️
This photo was taken with my iPhone (still don’t know which camera to buy, aaahh) so I posted a boomerang of the Live Photo plus some other photos that didn’t make the cut on my stories to give you a little peek behind the scenes 📷😊
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Do you like seeing BTS footage? ♡
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
📷 and 🍩 by @nick.travels 
#donuts #donutcare #everythingforthegram #gramlife #behindthescenes #gramfam #gramslayers
  • Guys, this blondie needs your help! 🙋🏼‍♀️
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
See how blurry this photo is? Right. It’s time I say goodbye to my old camera and get a new one. But which one?! 📷🤷🏼‍♀️ Care to share your advice? I’m looking for a camera that...
∘ I can put on a tripod
∘ I can use to take lot of selfies with, on either time lapse photo mode or with a remote
∘ has a wide angle
∘ is fairly easy to use
∘ and delivers amaaazing high quality pictures
∘
∘
What camera do you use? I’d really appreciate your feedback and advice! THANK YOU in advance! 💕
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#palmbeach #beautiful_au #newcamera
  • “Thousands of candles can be lighted from one single candle, and the life of the candle will not be shortened. Happiness never decreases by being shared.”🕯- Buddha.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Weekends are for exploring so yesterday we went to Cronulla, a beachside Suburb of Sydney. Cronulla is just an hour train ride away from Bondi Junction. Did you know on Sunday all public transport in Sydney is only $2.60? Now that makes me happy! ;) #idonthaveadriverslicense #whaaat? #yesreally
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
What makes you happy, and how do you share your happiness with others?.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
∘ bag by @katespadeny.
∘ sunnies by @kaptenandson
∘ knit cardigan handmade by mum ♡
#cronulla #nsw #newsouthwales #wisewords #qotd #happiness #sharehappiness #katespade #ootd #ootdfashion #ootdwatch
  • ➸ We build too many walls and not enough bridges - Isaac Newton.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
One of my goals for 2018 is to get to know you a bit better! So let’s start with a simple question: where are you guys from? 🤗
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
#bestcitybreaks @bestcitybreaks #ilovesydney @sydney #australia @australia #australiagram @australiagram #citygram #visitnsw @visitnsw #youmustsee #harbourbridge #gltlove #cityscapes #cityphotography #citybreak #cityscape #city_explore
  • Don’t be pushed around by the fears in your mind. Be led by the dreams in your heart ❥
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Yesterday I booked a ticket to my beloved Bali! I’ll be there the first two weeks of Feb, so if anyone’s around - let’s instameet up! 🙋🏼‍♀️
.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
📷: @kylebrands 
#wordsofwisdom #quoteoftheday #instainspiration #glassons #ilovesydney #travelstoke #aussie_images #ausphotomag #beautiful_au
  • How to stay cool on a 47° day ☀️
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
You might have heard something about melting asphalt and the hottest day in 80 years... Sydney was boiling this weekend! ∘
I have to be honest though, at the beach it was quite alright! I spent the day at the iconic beach pool of  @bondiicebergsclub where I had plenty of refreshing dips in the water and jumped under this cold shower every 10 minutes 💦
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
What is the highest temperature you’ve ever been in? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
📷: @kylebrands 
#bondi #summerinaustralia #bondiicebergs #hothothot #australiansummer #sydneyblogger

Instagram