Asia Vietnam

Vietnam – Op pad met de Easy Riders (Dutch version)

Wanneer je in Vietnam bent mag een ritje achterop bij een Easy Rider absoluut niet ontbreken. Ik vond dit een van de allervetste dingen die wij tijdens onze Vietnamtrip hebben gedaan. In elk hostel of hotel kan je wel een tour met de Easy Riders boeken. Wij vertrokken vanuit Nha Trang en reden via DaLat naar Mui Ne. Deze 2 dagen/1 nacht kostte ons zo’n 150 euro. Hierbij zit je overnachting en eindeloos achterop de motor zitten inbegrepen. Lunch onderweg betaal je zelf, maar aangezien je voornamelijk bij lokale restaurantjes stopt, eet je voor het luttele bedrag van een paar euro’s. Je backpack wordt gewoon achterop gebonden, waardoor je ook nog eens lekker comfortabel met een steuntje in de rug zit! Waarom een ritje op de Easy Rider je reis door Vietnam onvergetelijk maakt, zal ik in deze blog verder toelichten.

Je leert het echte Vietnam kennen
In tegenstelling tot de toeristische hotspots, nemen de Easy Riders je mee naar ‘het echte Vietnam’. Zo bezochten we een werkplaats waar de rijstvellen voor de verrukkelijke springrolls worden gemaakt, kregen we te zien hoe Vietnamese bedden worden geweven en brachten we een bezoekje aan een zijdefabriek. On top of it all was een van onze Easy Riders, Hinh, om 12 uur jarig, dus hadden we het geluk te mogen aanschouwen hoeveel Vietnamezen kunnen drinken – en geloof me: veel! Samen met vrienden en familie van Hinh hebben we tot in de late uurtjes genipt van de lokale rijstwijn, gegeten en gezongen. Mot ba hat do! (proost!)

easyriders3

Je ziet zoveel door alleen maar om je heen te kijken
Wanneer je reist met de auto, trein of bus kan je ook urenlang naar buiten staren, maar wanneer je achterop een motor zit zie je de omgeving niet alleen, je voelt ‘m ook. Het mooiste moment was toen we helemaal de bergen in waren gereden, en na van een prachtig uitzicht te hebben genoten, de afdeling werd ingezet. Omdat we redelijk stijl afdaalden zette de motorrijders hun motor uit, en gleden we geruisloos van de bergtoppen naar beneden. Het was er muisstil, zo vredig, en zo mooi – dat moment had voor mij wel eeuwig mogen duren!

Vietnam heeft een erg veelzijdig landschap
Wanneer je Vietnam bezoekt zal je voornamelijk de grote steden en kustprovincies aan doen (m.u.v. Sapa). Omdat je met de Easy Riders het binnenland in trekt, zie je pas wat voor een ontzettend veelzijdig landschap Vietnam heeft. Je rijdt langs groene rijstvelden, over grauwe bergtoppen, door bosrijke gebieden en over woestijnachtige zandvlakten. En dat allemaal in een tijdsbestek van twee dagen!

De ultieme afsluiter
Toen onze tour met de Easy Riders er helaas bijna op zat, maakten we nog een laatste tussenstop bij de Sand Dunes in Mui Ne. Dit zijn hoge, gele zandduinen, vlakbij het strand, waar de kindertjes als vliegen op je af komen om je een sleetje aan te bieden waarmee je van de bergen kan sleeën. En tsja… je bent geen echte toerist als je hier geen spring-foto hebt gemaakt!
SpringenMuiNe

Zin gekregen om ook achterop de motor te hoppen? Doen! Wij hebben geboekt bij de altijd gezellige mannen van Easy Riders Nha Trang. Veel plezier! 🙂

easyriders2

 

No Comments
Previous Post
December 2, 2015
Next Post
December 2, 2015

No Comments

Leave a Reply

Instagram

  • Smile, it's Friday!
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
But that's not the reason I'm smiling from ear to ear in this photo. The reason was being in the outback and finally seeing Uluru! This place was high up in my top 5 of destinations I wanted to visit soooo badly. The other four are Fiji, Sri Lanka, The Philippines and the Aussie East Coast from Brisbane up to Darwin.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Which bucket list destination have you visited this year? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #uluru #ayersrock  #NTaustralia #australia @ausoutbacknt @australia
  • Isn’t this place just gorge-ous? - pun intended 😆
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Only a stone’s throw away from @wayoutbackaus’s campsite you’ll find the Glen Helen Gorge. It’s the ultimate spot to cool off and relax after a day of hiking and exploring the outback!
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #partner #NTaustralia #australia @ausoutbacknt @australia
  • Ehhh, I thought I was in the desert?🌵🐪
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
When I think of the desert I think of loads of sand, a burning sun and not much greenery. Well, @wayoutbackaus showed me there’s much more! This little oasis is found in the heart of Kings Canyon and is the perfect spot to take a well deserved break from your hike in the heat :)
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
What comes to mind first when you think of the desert? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #partner #kingscanyon ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
📷 by my tour buddy @lanizaragoza
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#gopro #outback #outbacklife #goprogirl #goproselfie #NTaustralia @ausoutbacknt #australia @australia #australiagram @australiagram #beautifuldestinations @beautifuldestinations #wonderful_places @wonderful_places #living_australia #seeaustralia #exploreaustralia #visitaustralia #discoveraustralia #wanderaustralia #ig_australia #wow_australia #ig_discover_australia #australia_shotz #just_features #milliondollarvisuals #thetravelwomen #iamtb
  • Can you paint with all the colors of the wind? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
On day two @wayoutbackaus took me to Kata Tjuta to go on the Valley of the Winds walk. During this walk you’ll wander between the domes and are treated to the most stunning views. Take this one for instance. In love with the outback 😍.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #NTaustralia #northernterritory ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#gopro #outback #outbacklife #goprogirl #goproselfie #NTaustralia @ausoutbacknt #australia @australia #australiagram @australiagram #beautifuldestinations @beautifuldestinations #wonderful_places @wonderful_places #living_australia #seeaustralia #exploreaustralia #visitaustralia #discoveraustralia #wanderaustralia #ig_australia #wow_australia #ig_discover_australia #australia_shotz #just_features #milliondollarvisuals #thetravelwomen #iamtb
  • It is so good to finally meet you, Uluru! ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Ever since I came to Australia I’ve been dreaming of going to the Red Centre to visit the magical Uluru. Thanks to @wayoutbackaus this dream came true - and the adventure has only just begun. The next five days @wayoutbackaus will show me the hidden treasures and most beautiful spots of the Australian Outback. Stay tuned as I’ll take you with me on my Instagram Stories whenever I can find some phone reception ;).
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
📷 by @wayoutbackaus’s own @joe_gracie, edit by me 🙅🏽
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #partnership #outback ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#outbacklife #middleofnowhere #northernterritory #NTaustralia @ausoutbacknt #australia @australia #australiagram @australiagram #beautifuldestinations @beautifuldestinations #wonderful_places @wonderful_places #beautifulmatters @beautifulmatters #ourplanetdaily @ourplanetdaily #americanstyle #TheGlobeWanderer @TheGlobeWanderer #milliondollarvisuals #travelstoke #globeshotz #timeoutsociety #wearetravelgirls #sheisnotlost
  • So much ♥ for you, Brisbane!
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
After having lived in Brissy for nearly 4 months it's time to say goodbye. But ohhh, how I'll miss this place. I'll miss the stunning sunsets in Kangaroo Point, I'll miss the friendly faces at my favorite coffee place, I'll miss the man-made beach where I spent many hours worshipping the sun, I'll miss the people I met and the friends I made, but above all I'll miss working at @breezelodge. Meeting travelers from all over the globe plus having the best boss and colleagues a girl could wish for made me go to work with a huge smile on my face day after day. Except for those early morning shifts maybe ;) Brisbane, it was my pleasure and hopefully one day I'll be back! .
#byebrisbane #thisisbrisbane #visitbrisbane

Instagram