Asia Vietnam

Vietnam – Ho Chi Minh City (Saigon) (Dutch version)

Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon, is de grootste stad van Vietnam, en bevindt zich in het zuiden van het land. Als je ervoor kiest om een aantal weken door Vietnam te gaan reizen is het niet ongebruikelijk om te beginnen in Hanoi (noorden) en te eindigen in HCMC, of vice versa. Bij ons was HCMC het eindstation van onze reis, en hebben we deze in stijl afgesloten.

HCMC en Hanoi zijn echt een wereld van verschil; waar je in Hanoi duidelijk de communistische invloeden ziet, merk je dat het vroegere Saigon een stuk meer westers en ontwikkeld is. Dit kenmerkt zich o.a. door de brede straten, hippe winkels en koffiebars op elke hoek. Maar ook merk je in HCMC dat deze stad erg heeft geleden onder de Vietnamoorlog.

Het warmuseum
In het hartje van HCMC ligt het oorlogsmuseum, waar Vietnams verhaal over de oorlog wordt verteld. Wanneer je aankomt bij het museum word je opgewacht door indrukwekkende oorlogsvoertuigen, van tanks tot gevechtsvliegtuigen. In het museum hebben vooral de vele foto’s van de velen slachtoffers van deze verschrikkelijke oorlog ontzettend indruk op ons gemaakt. Zorg er voor dat je na het bezoek aan het museum even iets luchtigs gaat doen en dat je er niet alleen heen gaat. Een bezoekje aan dit museum is wat mij betreft een absolute must, zodat je een fractie van een idee hebt van alle gruwelijkheden die de Vietnamezen tijdens de oorlog hebben moeten doorstaan.

De Cu-Chi tunnels
Op een half uurtje rijden van HCMC liggen de Cu-Chi tunnels. Deze tunnels zijn onderdeel van een veel groter tunnelcomplex waar de Vietnamezen zich tijdens de oorlog in verscholen, leefden en terug vochten tegen de Amerikanen. De tunnels zijn groter gemaakt voor toeristen zodat ook deze enigszins kunnen ervaren hoe het leven in de tunnels destijds geweest moet zijn. Een van de mooiste dingen tijdens ons bezoek aan de tunnels vond ik het enthousiasme en trots waarmee onze gids vertelde. De boobytraps die de Vietnamezen voor de Amerikanen zette, de slimme trucjes waardoor de tunnels onvindbaar waren en de kracht die ze hadden om door te zetten – dit gaf een heel ander gevoel dan enkel het verdrietige verhaal wat we een dag eerder in het oorlogsmuseum hadden gezien – een gevoel van strijdlust en van hoop.

Cuchitunnels

Deze tunnels zijn inmiddels een grote toeristische attractie, dus vaak erg druk. Wij hadden een privé tour geboekt en waren daardoor praktisch alleen. Het kost dan wel wat meer, maar is zeker aan te raden!

Ho Chi Minh City – een wereldstad
Naast de toeristische trekpleisters die je even terugnemen naar de tijd van Vietnam in de oorlog, is HCMC een stad die leeft, meer dan ooit. Je kan er heerlijk eten, winkelen, stappen en vooral ontzettend genieten. Wij vonden deze fantastische stad een mooie afsluiter van onze reis!

No Comments
Previous Post
November 30, 2015
Next Post
November 30, 2015

No Comments

Leave a Reply

Instagram

  • Life’s too short to have boring hair 💁🏼‍♀️
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Thanks to the super talented @daniellechelsea_ from @ymsalon I’m back to (almost) blonde! It’s been two years since I last dyed my hair. I was super apprehensive about dying it again, because the last time I got it done in Amsterdam I had to go back twice! But Danielle effortlessly turned my hair into gold ✨ ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#newhair #ymsalon #sydney #ymambassador
📷: @mandyannajong ∘ ∘ ∘ ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#bondi #bondibeach #bondifuckinbeach #bondibabe #haircut #hairstylist #hairtransformation #beachhair #beachbum #fitgirl #fitgirlinspo #bikinibabe #bikinigirls #bondilife #almostsummer #hairarrange #hairdye #haironfleek #haircrush
  • There was never a night or a problem that could defeat sunrise or hope ☼ - B. Williams
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Even though getting up early isn’t my favorite thing to do, a beautiful sunrise is always worth it. In fact, I love sunrises and sunsets so much I even have a tattoo of the sunrise on my arm! If you’d like to see it then comment below and I might show it on my stories 🤗
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Do you have any (travel) tattoos? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#sunrise #australia #NTAustralia
  • Smile, it's Friday!
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
But that's not the reason I'm smiling from ear to ear in this photo. The reason was being in the outback and finally seeing Uluru! This place was high up in my top 5 of destinations I wanted to visit soooo badly. The other four are Fiji, Sri Lanka, The Philippines and the Aussie East Coast from Brisbane up to Darwin.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Which bucket list destination have you visited this year? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #uluru #ayersrock  #NTaustralia #australia @ausoutbacknt @australia
  • Isn’t this place just gorge-ous? - pun intended 😆
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Only a stone’s throw away from @wayoutbackaus’s campsite you’ll find the Glen Helen Gorge. It’s the ultimate spot to cool off and relax after a day of hiking and exploring the outback!
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #partner #NTaustralia #australia @ausoutbacknt @australia
  • Ehhh, I thought I was in the desert?🌵🐪
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
When I think of the desert I think of loads of sand, a burning sun and not much greenery. Well, @wayoutbackaus showed me there’s much more! This little oasis is found in the heart of Kings Canyon and is the perfect spot to take a well deserved break from your hike in the heat :)
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
What comes to mind first when you think of the desert? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #partner #kingscanyon ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
📷 by my tour buddy @lanizaragoza
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#gopro #outback #outbacklife #goprogirl #goproselfie #NTaustralia @ausoutbacknt #australia @australia #australiagram @australiagram #beautifuldestinations @beautifuldestinations #wonderful_places @wonderful_places #living_australia #seeaustralia #exploreaustralia #visitaustralia #discoveraustralia #wanderaustralia #ig_australia #wow_australia #ig_discover_australia #australia_shotz #just_features #milliondollarvisuals #thetravelwomen #iamtb
  • Can you paint with all the colors of the wind? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
On day two @wayoutbackaus took me to Kata Tjuta to go on the Valley of the Winds walk. During this walk you’ll wander between the domes and are treated to the most stunning views. Take this one for instance. In love with the outback 😍.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #NTaustralia #northernterritory ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#gopro #outback #outbacklife #goprogirl #goproselfie #NTaustralia @ausoutbacknt #australia @australia #australiagram @australiagram #beautifuldestinations @beautifuldestinations #wonderful_places @wonderful_places #living_australia #seeaustralia #exploreaustralia #visitaustralia #discoveraustralia #wanderaustralia #ig_australia #wow_australia #ig_discover_australia #australia_shotz #just_features #milliondollarvisuals #thetravelwomen #iamtb

Instagram