Asia Vietnam

Vietnam – Hoi An (Dutch version)

Hoi An heeft mijn hart gestolen. Dit dorpje bereik je in zo’n 14 uur met de nachttrein (via Danang) vanuit Hanoi. Bijzonder aan Hoi An is dat het tijdens de Vietnam oorlog vrijwel ongedeerd is gebleven. In 1999 heeft de UNESCO Hoi An dan ook opgenomen op de Werelderfgoed lijst, als een goed bewaard voorbeeld van een Zuid-Oost Aziatische handelsstad uit de 15e tot 19e eeuw. De gebouwen die je in Hoi An tegenkomt zijn een unieke mengeling van lokale en buitenlandse invloeden; een goed voorbeeld hiervan is de ‘Japanse Brug’ (foto) waaraan een bezoekje tijdens je verblijf in Hoi An dan ook niet mag ontbreken.

Fashionista’s: welcome to tailor-heaven
Hoi An staat tevens bekend als kleermakersdorpje: ze kunnen er werkelijk alles (na)maken. Of je nou op zoek bent naar een nieuw pak, of net dat ene jurkje nog in een ander stofje wil hebben, you name it, they make it. Op elke hoek in het centrum vind je wel een kleermaker, maar gebruik hierbij wel je gezond verstand: als de diensten voor een te lage prijs worden aangeboden, dan kan je er vanuit gaan dat de werkomstandigheden voor de werknemers niet altijd even goed zullen zijn. Ook als er wordt aangeboden dat je kledingstuk de volgende dag al klaar kan zijn moet je je twijfels trekken, want dit zal betekenen dat er tot diep in de nacht wordt doorgewerkt voor jou. Als je dit in je achterhoofd houdt dan kan je gerust hele leuke kleding laten maken! Ik ben nog steeds erg blij met mijn ‘two-piece’ die ik tijdens warme zomerdagen vaak draag.

Alsof je in een sprookje bent gestapt
Overdag zijn de straatjes in Hoi An kleurrijk en levendig, en ‘s avonds waan je je in een ware sprookjeswereld. Door de lampionnetjes die in de straten van Hoi An zijn opgehangen ziet alles er kleurrijk en gezellig uit. Vergeet ook niet om ‘s avonds het marktje te bezoeken om een lampionnetje voor thuis te scoren, of een wens te doen met een lampion die je het water op laat glijden.

Tips voor diner & verblijf
The Little Menu – Een ontzettend gezellig restaurantje met verrukkelijke Vietnamese gerechten. Het water loopt me alweer in de mond als ik er aan terug denk!
Nhi Trung Hotel – Wellicht wat luxe voor Backpackers begrippen, maar een heerlijk rustig hotel op loopafstand van al het goede wat Hoi An te bieden heeft.

No Comments
Previous Post
November 29, 2015
Next Post
November 29, 2015

No Comments

Leave a Reply