Asia Vietnam

Vietnam – Hoi An (Dutch version)

Hoi An heeft mijn hart gestolen. Dit dorpje bereik je in zo’n 14 uur met de nachttrein (via Danang) vanuit Hanoi. Bijzonder aan Hoi An is dat het tijdens de Vietnam oorlog vrijwel ongedeerd is gebleven. In 1999 heeft de UNESCO Hoi An dan ook opgenomen op de Werelderfgoed lijst, als een goed bewaard voorbeeld van een Zuid-Oost Aziatische handelsstad uit de 15e tot 19e eeuw. De gebouwen die je in Hoi An tegenkomt zijn een unieke mengeling van lokale en buitenlandse invloeden; een goed voorbeeld hiervan is de ‘Japanse Brug’ (foto) waaraan een bezoekje tijdens je verblijf in Hoi An dan ook niet mag ontbreken.

Fashionista’s: welcome to tailor-heaven
Hoi An staat tevens bekend als kleermakersdorpje: ze kunnen er werkelijk alles (na)maken. Of je nou op zoek bent naar een nieuw pak, of net dat ene jurkje nog in een ander stofje wil hebben, you name it, they make it. Op elke hoek in het centrum vind je wel een kleermaker, maar gebruik hierbij wel je gezond verstand: als de diensten voor een te lage prijs worden aangeboden, dan kan je er vanuit gaan dat de werkomstandigheden voor de werknemers niet altijd even goed zullen zijn. Ook als er wordt aangeboden dat je kledingstuk de volgende dag al klaar kan zijn moet je je twijfels trekken, want dit zal betekenen dat er tot diep in de nacht wordt doorgewerkt voor jou. Als je dit in je achterhoofd houdt dan kan je gerust hele leuke kleding laten maken! Ik ben nog steeds erg blij met mijn ‘two-piece’ die ik tijdens warme zomerdagen vaak draag.

Alsof je in een sprookje bent gestapt
Overdag zijn de straatjes in Hoi An kleurrijk en levendig, en ‘s avonds waan je je in een ware sprookjeswereld. Door de lampionnetjes die in de straten van Hoi An zijn opgehangen ziet alles er kleurrijk en gezellig uit. Vergeet ook niet om ‘s avonds het marktje te bezoeken om een lampionnetje voor thuis te scoren, of een wens te doen met een lampion die je het water op laat glijden.

Tips voor diner & verblijf
The Little Menu – Een ontzettend gezellig restaurantje met verrukkelijke Vietnamese gerechten. Het water loopt me alweer in de mond als ik er aan terug denk!
Nhi Trung Hotel – Wellicht wat luxe voor Backpackers begrippen, maar een heerlijk rustig hotel op loopafstand van al het goede wat Hoi An te bieden heeft.

No Comments
Previous Post
November 29, 2015
Next Post
November 29, 2015

No Comments

Leave a Reply

Related Posts

Instagram

  • Life’s too short to have boring hair 💁🏼‍♀️
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Thanks to the super talented @daniellechelsea_ from @ymsalon I’m back to (almost) blonde! It’s been two years since I last dyed my hair. I was super apprehensive about dying it again, because the last time I got it done in Amsterdam I had to go back twice! But Danielle effortlessly turned my hair into gold ✨ ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#newhair #ymsalon #sydney #ymambassador
📷: @mandyannajong ∘ ∘ ∘ ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#bondi #bondibeach #bondifuckinbeach #bondibabe #haircut #hairstylist #hairtransformation #beachhair #beachbum #fitgirl #fitgirlinspo #bikinibabe #bikinigirls #bondilife #almostsummer #hairarrange #hairdye #haironfleek #haircrush
  • There was never a night or a problem that could defeat sunrise or hope ☼ - B. Williams
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Even though getting up early isn’t my favorite thing to do, a beautiful sunrise is always worth it. In fact, I love sunrises and sunsets so much I even have a tattoo of the sunrise on my arm! If you’d like to see it then comment below and I might show it on my stories 🤗
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Do you have any (travel) tattoos? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#sunrise #australia #NTAustralia
  • Smile, it's Friday!
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
But that's not the reason I'm smiling from ear to ear in this photo. The reason was being in the outback and finally seeing Uluru! This place was high up in my top 5 of destinations I wanted to visit soooo badly. The other four are Fiji, Sri Lanka, The Philippines and the Aussie East Coast from Brisbane up to Darwin.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Which bucket list destination have you visited this year? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #uluru #ayersrock  #NTaustralia #australia @ausoutbacknt @australia
  • Isn’t this place just gorge-ous? - pun intended 😆
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Only a stone’s throw away from @wayoutbackaus’s campsite you’ll find the Glen Helen Gorge. It’s the ultimate spot to cool off and relax after a day of hiking and exploring the outback!
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #partner #NTaustralia #australia @ausoutbacknt @australia
  • Ehhh, I thought I was in the desert?🌵🐪
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
When I think of the desert I think of loads of sand, a burning sun and not much greenery. Well, @wayoutbackaus showed me there’s much more! This little oasis is found in the heart of Kings Canyon and is the perfect spot to take a well deserved break from your hike in the heat :)
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
What comes to mind first when you think of the desert? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #partner #kingscanyon ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
📷 by my tour buddy @lanizaragoza
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#gopro #outback #outbacklife #goprogirl #goproselfie #NTaustralia @ausoutbacknt #australia @australia #australiagram @australiagram #beautifuldestinations @beautifuldestinations #wonderful_places @wonderful_places #living_australia #seeaustralia #exploreaustralia #visitaustralia #discoveraustralia #wanderaustralia #ig_australia #wow_australia #ig_discover_australia #australia_shotz #just_features #milliondollarvisuals #thetravelwomen #iamtb
  • Can you paint with all the colors of the wind? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
On day two @wayoutbackaus took me to Kata Tjuta to go on the Valley of the Winds walk. During this walk you’ll wander between the domes and are treated to the most stunning views. Take this one for instance. In love with the outback 😍.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #NTaustralia #northernterritory ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#gopro #outback #outbacklife #goprogirl #goproselfie #NTaustralia @ausoutbacknt #australia @australia #australiagram @australiagram #beautifuldestinations @beautifuldestinations #wonderful_places @wonderful_places #living_australia #seeaustralia #exploreaustralia #visitaustralia #discoveraustralia #wanderaustralia #ig_australia #wow_australia #ig_discover_australia #australia_shotz #just_features #milliondollarvisuals #thetravelwomen #iamtb

Instagram