Asia Vietnam

Vietnam – Hoi An (Dutch version)

Hoi An heeft mijn hart gestolen. Dit dorpje bereik je in zo’n 14 uur met de nachttrein (via Danang) vanuit Hanoi. Bijzonder aan Hoi An is dat het tijdens de Vietnam oorlog vrijwel ongedeerd is gebleven. In 1999 heeft de UNESCO Hoi An dan ook opgenomen op de Werelderfgoed lijst, als een goed bewaard voorbeeld van een Zuid-Oost Aziatische handelsstad uit de 15e tot 19e eeuw. De gebouwen die je in Hoi An tegenkomt zijn een unieke mengeling van lokale en buitenlandse invloeden; een goed voorbeeld hiervan is de ‘Japanse Brug’ (foto) waaraan een bezoekje tijdens je verblijf in Hoi An dan ook niet mag ontbreken.

Fashionista’s: welcome to tailor-heaven
Hoi An staat tevens bekend als kleermakersdorpje: ze kunnen er werkelijk alles (na)maken. Of je nou op zoek bent naar een nieuw pak, of net dat ene jurkje nog in een ander stofje wil hebben, you name it, they make it. Op elke hoek in het centrum vind je wel een kleermaker, maar gebruik hierbij wel je gezond verstand: als de diensten voor een te lage prijs worden aangeboden, dan kan je er vanuit gaan dat de werkomstandigheden voor de werknemers niet altijd even goed zullen zijn. Ook als er wordt aangeboden dat je kledingstuk de volgende dag al klaar kan zijn moet je je twijfels trekken, want dit zal betekenen dat er tot diep in de nacht wordt doorgewerkt voor jou. Als je dit in je achterhoofd houdt dan kan je gerust hele leuke kleding laten maken! Ik ben nog steeds erg blij met mijn ‘two-piece’ die ik tijdens warme zomerdagen vaak draag.

Alsof je in een sprookje bent gestapt
Overdag zijn de straatjes in Hoi An kleurrijk en levendig, en ‘s avonds waan je je in een ware sprookjeswereld. Door de lampionnetjes die in de straten van Hoi An zijn opgehangen ziet alles er kleurrijk en gezellig uit. Vergeet ook niet om ‘s avonds het marktje te bezoeken om een lampionnetje voor thuis te scoren, of een wens te doen met een lampion die je het water op laat glijden.

Tips voor diner & verblijf
The Little Menu – Een ontzettend gezellig restaurantje met verrukkelijke Vietnamese gerechten. Het water loopt me alweer in de mond als ik er aan terug denk!
Nhi Trung Hotel – Wellicht wat luxe voor Backpackers begrippen, maar een heerlijk rustig hotel op loopafstand van al het goede wat Hoi An te bieden heeft.

No Comments
Previous Post
November 29, 2015
Next Post
November 29, 2015

No Comments

Leave a Reply

Instagram

  • Okay Brisbane, you got me 😍
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#brisbane#visitbrisbane#discoverbrisbane
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#queensland#thisisqueensland#sunset#girlsmeetglobe#travelgirls#jetsettingchicks#mountaingirls#sidewalkerdaily#ladiesgoneglobal#iamtb#travelbff#beautifuldestinations#beautifulmatters#girlsabroad#travel_drops#traveltagged#girlsaroundtheworld#prettylittletrips#igtravel#wanderfolk#exploreeverything#australia#wow_australia#brisbaneanyday#australiagram#visitaustralia#discoveraustralia
  • WORLDWIDE GIFT FOR YOU AND YOUR FRIEND 🎉
I've partnered with my favorite Bloggers and Youtubers to give one lucky follower an iPhone 7 Plus, 2 Instax Mini 9, iPad Mini and Kylie Jenner Cosmetics. To participate:

1. FOLLOW ME

2. LIKE this picture

3. GO TO @lydia.webb and repeat the steps

4. Follow this same steps on every account until you come back to me or the account you started with and leave a comment when you're done. 
5. If you want a double chance to win, TAG some real friends on the comments below and LIKE our last 3 pics.

Competition starts on Jul 25 and ends on Jul 29. Winner will be announced the same day on the caption of this picture. We will verify everyone who entered followed all steps correctly! ✨
*This contest is in no way sponsored, administered, or associated with Instagram, Inc. By entering, entrants confirm that they are 13+ years of age, release Instagram of responsibility, and agree to Instagram’s terms of use.
  • Hey Dutchies, so what's the weather like back home?! 😜
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
The Dutch love to complain about the weather, and, well, if you hear it's 19 degrees and raining all day when it's supposed to be summer you might understand why 😏 And then to think it's 25 degrees and super sunny in Brisbane during winter... ☀️😉🤗
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#brisbane#australia#australianwinter
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#finditliveit#huffpostgram#VisualAmbassadors#heatercentral#nakedplanet#ig_color#earthfocus#eclectic_shotz#artofvisuals#agameoftones#moodygrams#exploretocreate#stayandwander#ig_world_colors#worldtodolist#cbviews#tourtheplanet#hello_worldpics#travelbreaks#weliketotravel#traveltagged#aroundtheworldpix#watchthisinstagood#travel#wanderlust#travelgirl#traveling
  • Do you see why I fell in love with Singapore? ❥
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Now that I'm staying in Brisbane for a while I'm going to mix up my recent photos with some pictures taken on earlier trips. I have so many photos that can't be left unshared, like this stunning Singapore skyline sunset! ☼ ☆☽
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#singapore#sunset#marinabaysands
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#exploresingapore#exploresg#thisissingapore#yoursingapore#singaporetrip#visualambassadors#singaporetoday#beautifuldestinations#bestvacations#milliondollarvisuals#travelstoke#theprettycities#citygram#ig_color#ig_world_colors#Wonderful_Places#earthofficial#TheGlobeWanderer#beautifulmatters#ourplanetdaily#awesomepix#bestdiscovery#gopro#livetravelchannel#welivetoexplore#lonelyplanet#TravelAwesome
  • Exploring my new neighborhood 👣
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
As you might have seen on my IG Stories I went on a little stroll around my new neighborhood today. This is exactly the reason why I chose to settle in Australia for a bit: so much beauty everywhere! 😍 And it's literally just around the corner! ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Wishing everyone a wonderful weekend! 💕
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#Brisbane#visitbrisbane#thisisbrisbane#sunset#brissy#brisbaneanyday#visitqueensland#gopro#goprogirl#queensland#thisisqueensland#australia#australiagram#bestcitybreaks#citygram#theprettycities#wearetravelgirls#discoverqueensland#thetravelwomen#dametraveler#darlingescapes#sidewalkerdaily#just_features#kings_villages#beautifuldestinations#kangaroopoint#sunsetaddict#thetraveltag#wanderlust#travelblogger
  • Is it a Nike ad? Is it a hair product ad? Am I advertising a watch? No, it's just me trying to enjoy the sunset in windy Brisbane 😁
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
I'm definitely a sneaker kinda girl. In the Netherlands everyone walks around on sneakers and you can even go clubbing on them. And wearing a dress with Nike Air Max? Totally normal. The first time I wore sneakers and a dress in Australia I received a lot of (positive) comments, realizing that this is not the standard here. What's it like in your country? 😊
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#brisbane#visitbrisbane#thisisbrisbane#sunset#nike#nikeairmax#nikegirl#gopro#goprogirl#queensland#thisisqueensland#australia#australiagram#bestcitybreaks#citygram#theprettycities#wearetravelgirls#sheisnotlost#thetravelwomen#dametraveler#girlslovetravel#sidewalkerdaily#just_features#kings_villages#beautifuldestinations#beautifulmatters#sunsetaddict#thetraveltag#wanderlust#travelblogger

Instagram