Asia Vietnam

Vietnam – Halong Bay (Dutch)

Als je even geen zin hebt in het inmiddels mega-toeristische Thailand, maar je wel heel graag door Zuid-Oost Azië wil reizen, dan is Vietnam een goede optie. Het land is dan wel de laatste jaren een grotere toeristische trekpleister geworden voor veel backpackers, maar heeft nog genoeg authentieke en adembenemende plekken om er een ervaring van te maken die je niet snel meer zal vergeten. Ik zet hierbij in een aantal blogs de absolute hoogtepunten in dit prachtige land op een rijtje.

Halong Bay: magisch mooi
Niet voor niets de coverfoto op mijn reisblog: Halong Bay is magisch mooi. Halong Bay staat voor de baai van de dalende Chinese draak,  en het is dan ook niet gek dat deze mysterieuze plek is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Bij alle hostels en hotels kan je een trip naar Halong Bay boeken, waar je vanuit Hanoi binnen 3 uurtjes over een hobbelige weg naartoe rijdt. Voor zowel de feestgangers als de rustigere types onder ons zijn er meerdere opties. Zo kan je bijvoorbeeld, als je lever klaar is voor een kleine uitdaging,  de Castaway Tour boeken.

Dames en heren, bereidt uw levers voor… 
Met een boot wordt je naar het Castaway eiland gebracht terwijl je onderweg op de hoogte wordt gesteld van alle ‘drinking rules’. Op het eiland aangekomen barst het echt los, en volgt het ene na het andere drankspel. Ook krijg je de mogelijkheid om te kanoën door Halong Bay of zelfs te waterskiën. Kijk voor meer info op Halong Bay Castaway tours.

De ouwe-lullen cruise
Als je Halong Bay liever grotendeels nuchter wil ervaren dan kan je ook voor een van de andere massaal aangeboden cruises kiezen. Wij verbleven hierbij één nacht (twee dagen) op een boot die door Halong Bay voer. Gedurende deze twee dagen kan je meedoen aan verschillende activiteiten: een bezoek brengen aan een grot, hiken naar de top van een fantastisch viewpoint (zie foto), kanoën door de prachtige wateren van Halong Bay, vroeg opstaan en Tai-Chi doen op het dek, fresh springrolls maken (ja ja) en  vooral heel, heel veel genieten van de adembenemende omgeving om je heen.

Of je nu voor de Castaway tour gaat of voor een ouwe-lullen boot: rondvaren door Halong Bay is iets wat je niet snel meer zult vergeten.

No Comments
Previous Post
November 29, 2015
Next Post
November 29, 2015

No Comments

Leave a Reply

Instagram

  • Life’s too short to have boring hair 💁🏼‍♀️
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Thanks to the super talented @daniellechelsea_ from @ymsalon I’m back to (almost) blonde! It’s been two years since I last dyed my hair. I was super apprehensive about dying it again, because the last time I got it done in Amsterdam I had to go back twice! But Danielle effortlessly turned my hair into gold ✨ ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#newhair #ymsalon #sydney #ymambassador
📷: @mandyannajong ∘ ∘ ∘ ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#bondi #bondibeach #bondifuckinbeach #bondibabe #haircut #hairstylist #hairtransformation #beachhair #beachbum #fitgirl #fitgirlinspo #bikinibabe #bikinigirls #bondilife #almostsummer #hairarrange #hairdye #haironfleek #haircrush
  • There was never a night or a problem that could defeat sunrise or hope ☼ - B. Williams
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Even though getting up early isn’t my favorite thing to do, a beautiful sunrise is always worth it. In fact, I love sunrises and sunsets so much I even have a tattoo of the sunrise on my arm! If you’d like to see it then comment below and I might show it on my stories 🤗
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Do you have any (travel) tattoos? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#sunrise #australia #NTAustralia
  • Smile, it's Friday!
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
But that's not the reason I'm smiling from ear to ear in this photo. The reason was being in the outback and finally seeing Uluru! This place was high up in my top 5 of destinations I wanted to visit soooo badly. The other four are Fiji, Sri Lanka, The Philippines and the Aussie East Coast from Brisbane up to Darwin.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Which bucket list destination have you visited this year? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #uluru #ayersrock  #NTaustralia #australia @ausoutbacknt @australia
  • Isn’t this place just gorge-ous? - pun intended 😆
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Only a stone’s throw away from @wayoutbackaus’s campsite you’ll find the Glen Helen Gorge. It’s the ultimate spot to cool off and relax after a day of hiking and exploring the outback!
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #partner #NTaustralia #australia @ausoutbacknt @australia
  • Ehhh, I thought I was in the desert?🌵🐪
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
When I think of the desert I think of loads of sand, a burning sun and not much greenery. Well, @wayoutbackaus showed me there’s much more! This little oasis is found in the heart of Kings Canyon and is the perfect spot to take a well deserved break from your hike in the heat :)
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
What comes to mind first when you think of the desert? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #partner #kingscanyon ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
📷 by my tour buddy @lanizaragoza
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#gopro #outback #outbacklife #goprogirl #goproselfie #NTaustralia @ausoutbacknt #australia @australia #australiagram @australiagram #beautifuldestinations @beautifuldestinations #wonderful_places @wonderful_places #living_australia #seeaustralia #exploreaustralia #visitaustralia #discoveraustralia #wanderaustralia #ig_australia #wow_australia #ig_discover_australia #australia_shotz #just_features #milliondollarvisuals #thetravelwomen #iamtb
  • Can you paint with all the colors of the wind? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
On day two @wayoutbackaus took me to Kata Tjuta to go on the Valley of the Winds walk. During this walk you’ll wander between the domes and are treated to the most stunning views. Take this one for instance. In love with the outback 😍.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #NTaustralia #northernterritory ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#gopro #outback #outbacklife #goprogirl #goproselfie #NTaustralia @ausoutbacknt #australia @australia #australiagram @australiagram #beautifuldestinations @beautifuldestinations #wonderful_places @wonderful_places #living_australia #seeaustralia #exploreaustralia #visitaustralia #discoveraustralia #wanderaustralia #ig_australia #wow_australia #ig_discover_australia #australia_shotz #just_features #milliondollarvisuals #thetravelwomen #iamtb

Instagram