Asia Vietnam

Vietnam – Halong Bay (Dutch)

Als je even geen zin hebt in het inmiddels mega-toeristische Thailand, maar je wel heel graag door Zuid-Oost Azië wil reizen, dan is Vietnam een goede optie. Het land is dan wel de laatste jaren een grotere toeristische trekpleister geworden voor veel backpackers, maar heeft nog genoeg authentieke en adembenemende plekken om er een ervaring van te maken die je niet snel meer zal vergeten. Ik zet hierbij in een aantal blogs de absolute hoogtepunten in dit prachtige land op een rijtje.

Halong Bay: magisch mooi
Niet voor niets de coverfoto op mijn reisblog: Halong Bay is magisch mooi. Halong Bay staat voor de baai van de dalende Chinese draak,  en het is dan ook niet gek dat deze mysterieuze plek is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Bij alle hostels en hotels kan je een trip naar Halong Bay boeken, waar je vanuit Hanoi binnen 3 uurtjes over een hobbelige weg naartoe rijdt. Voor zowel de feestgangers als de rustigere types onder ons zijn er meerdere opties. Zo kan je bijvoorbeeld, als je lever klaar is voor een kleine uitdaging,  de Castaway Tour boeken.

Dames en heren, bereidt uw levers voor… 
Met een boot wordt je naar het Castaway eiland gebracht terwijl je onderweg op de hoogte wordt gesteld van alle ‘drinking rules’. Op het eiland aangekomen barst het echt los, en volgt het ene na het andere drankspel. Ook krijg je de mogelijkheid om te kanoën door Halong Bay of zelfs te waterskiën. Kijk voor meer info op Halong Bay Castaway tours.

De ouwe-lullen cruise
Als je Halong Bay liever grotendeels nuchter wil ervaren dan kan je ook voor een van de andere massaal aangeboden cruises kiezen. Wij verbleven hierbij één nacht (twee dagen) op een boot die door Halong Bay voer. Gedurende deze twee dagen kan je meedoen aan verschillende activiteiten: een bezoek brengen aan een grot, hiken naar de top van een fantastisch viewpoint (zie foto), kanoën door de prachtige wateren van Halong Bay, vroeg opstaan en Tai-Chi doen op het dek, fresh springrolls maken (ja ja) en  vooral heel, heel veel genieten van de adembenemende omgeving om je heen.

Of je nu voor de Castaway tour gaat of voor een ouwe-lullen boot: rondvaren door Halong Bay is iets wat je niet snel meer zult vergeten.

No Comments
Previous Post
November 29, 2015
Next Post
November 29, 2015

No Comments

Leave a Reply

Related Posts

Instagram

  • Do you see why I fell in love with Singapore? ❥
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Now that I'm staying in Brisbane for a while I'm going to mix up my recent photos with some pictures taken on earlier trips. I have so many photos that can't be left unshared, like this stunning Singapore skyline sunset! ☼ ☆☽
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#singapore#sunset#marinabaysands
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#exploresingapore#exploresg#thisissingapore#yoursingapore#singaporetrip#visualambassadors#singaporetoday#beautifuldestinations#bestvacations#milliondollarvisuals#travelstoke#theprettycities#citygram#ig_color#ig_world_colors#Wonderful_Places#earthofficial#TheGlobeWanderer#beautifulmatters#ourplanetdaily#awesomepix#bestdiscovery#gopro#livetravelchannel#welivetoexplore#lonelyplanet#TravelAwesome
  • Exploring my new neighborhood 👣
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
As you might have seen on my IG Stories I went on a little stroll around my new neighborhood today. This is exactly the reason why I chose to settle in Australia for a bit: so much beauty everywhere! 😍 And it's literally just around the corner! ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Wishing everyone a wonderful weekend! 💕
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#Brisbane#visitbrisbane#thisisbrisbane#sunset#brissy#brisbaneanyday#visitqueensland#gopro#goprogirl#queensland#thisisqueensland#australia#australiagram#bestcitybreaks#citygram#theprettycities#wearetravelgirls#discoverqueensland#thetravelwomen#dametraveler#darlingescapes#sidewalkerdaily#just_features#kings_villages#beautifuldestinations#kangaroopoint#sunsetaddict#thetraveltag#wanderlust#travelblogger
  • Is it a Nike ad? Is it a hair product ad? Am I advertising a watch? No, it's just me trying to enjoy the sunset in windy Brisbane 😁
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
I'm definitely a sneaker kinda girl. In the Netherlands everyone walks around on sneakers and you can even go clubbing on them. And wearing a dress with Nike Air Max? Totally normal. The first time I wore sneakers and a dress in Australia I received a lot of (positive) comments, realizing that this is not the standard here. What's it like in your country? 😊
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#brisbane#visitbrisbane#thisisbrisbane#sunset#nike#nikeairmax#nikegirl#gopro#goprogirl#queensland#thisisqueensland#australia#australiagram#bestcitybreaks#citygram#theprettycities#wearetravelgirls#sheisnotlost#thetravelwomen#dametraveler#girlslovetravel#sidewalkerdaily#just_features#kings_villages#beautifuldestinations#beautifulmatters#sunsetaddict#thetraveltag#wanderlust#travelblogger
  • Sometimes you just gotta stand still, look up and stare ✨
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
By day the Supertree Grove is an experience in itself but you ain't seen nothing yet until the sun goes down. The Supertrees transform into giant light sculptures giving you a show you've never seen before 🌟🎶 .
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘ #singapore#supertreegrove#gardensbythebay#exploresingapore#exploresg#thisissingapore#sginstagram#yoursingapore#wearetravelgirls#singaporetrip#visualambassadors#girlgetters#singaporetoday#beautifuldestinations#bestvacations#milliondollarvisuals#travelstoke#globeshotz#timeoutsociety#womenwhotravel#lifewelltravelled#chooseadventure#doyoutravel#earthpix#natgeotravel#livetravelchannel#welivetoexplore#lonelyplanet#TravelAwesome#TLPicks
  • You wouldn't say so, but it's really winter in Brisbane 😊☀️
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Whoever thinks hostels are dirty, smelly, run down places - think again. I'm currently staying at  @breezelodge, one of the most beautiful hostels I've ever seen. This place is spacious, beautifully decorated, spotlessly clean and has so many nice areas to sit back and relax. Take this awesome rooftop for instance! That view! 😍 Take a look my Instagram Stories as I'll show you around the hostel✌🏼😊
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#breezelodge#brisbane#australia
  • Of course I couldn't be in Sydney for three days and not say hi to its two greatest icons 😊👋🏻
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
The Opera House is what first comes to mind when I think of Australia. What about you? What do you associate Australia with? 🇦🇺🤗
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#sydney#operahouse#harbourbridge
📷: @travel.with.j

Instagram