Asia Vietnam

Vietnam – Halong Bay (Dutch)

Als je even geen zin hebt in het inmiddels mega-toeristische Thailand, maar je wel heel graag door Zuid-Oost Azië wil reizen, dan is Vietnam een goede optie. Het land is dan wel de laatste jaren een grotere toeristische trekpleister geworden voor veel backpackers, maar heeft nog genoeg authentieke en adembenemende plekken om er een ervaring van te maken die je niet snel meer zal vergeten. Ik zet hierbij in een aantal blogs de absolute hoogtepunten in dit prachtige land op een rijtje.

Halong Bay: magisch mooi
Niet voor niets de coverfoto op mijn reisblog: Halong Bay is magisch mooi. Halong Bay staat voor de baai van de dalende Chinese draak,  en het is dan ook niet gek dat deze mysterieuze plek is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Bij alle hostels en hotels kan je een trip naar Halong Bay boeken, waar je vanuit Hanoi binnen 3 uurtjes over een hobbelige weg naartoe rijdt. Voor zowel de feestgangers als de rustigere types onder ons zijn er meerdere opties. Zo kan je bijvoorbeeld, als je lever klaar is voor een kleine uitdaging,  de Castaway Tour boeken.

Dames en heren, bereidt uw levers voor… 
Met een boot wordt je naar het Castaway eiland gebracht terwijl je onderweg op de hoogte wordt gesteld van alle ‘drinking rules’. Op het eiland aangekomen barst het echt los, en volgt het ene na het andere drankspel. Ook krijg je de mogelijkheid om te kanoën door Halong Bay of zelfs te waterskiën. Kijk voor meer info op Halong Bay Castaway tours.

De ouwe-lullen cruise
Als je Halong Bay liever grotendeels nuchter wil ervaren dan kan je ook voor een van de andere massaal aangeboden cruises kiezen. Wij verbleven hierbij één nacht (twee dagen) op een boot die door Halong Bay voer. Gedurende deze twee dagen kan je meedoen aan verschillende activiteiten: een bezoek brengen aan een grot, hiken naar de top van een fantastisch viewpoint (zie foto), kanoën door de prachtige wateren van Halong Bay, vroeg opstaan en Tai-Chi doen op het dek, fresh springrolls maken (ja ja) en  vooral heel, heel veel genieten van de adembenemende omgeving om je heen.

Of je nu voor de Castaway tour gaat of voor een ouwe-lullen boot: rondvaren door Halong Bay is iets wat je niet snel meer zult vergeten.

No Comments
Previous Post
November 29, 2015
Next Post
November 29, 2015

No Comments

Leave a Reply