Europe

Marmaris: Tokkie’s Paradise? Niets is minder waar! (Dutch)

Zon, zee en strand. Dat was onze enige eis bij het boeken van een vakantie. En, oh ja, aangezien geld voor zover bij ons bekend nog niet op iemands rug groeit, moest het ook zo goedkoop mogelijk. Na dagenlang de meest low-budget vakanties met elkaar vergeleken te hebben, kwamen mijn vriendinnen en ik tot de conclusie dat er één vakantie met stip het goedkoopst was: Marmaris (Turkije).

All-in, Frikandellen en Annie’s verjaardag – help!
Ik zag het al angstig voor me: All-inclusive resorts waar iedereen met een polsbandje gretig alle buffetten twintig keer af gaat, stranden waar je hutje-mutje naast Bep en Kees wanhopig probeert je eigen plekje te creëren, ‘restaurants’ waar ze echte Hollandse frikadellen en kroketten op het menu hebben staan en uitgaansgelegenheden met namen zoals ‘Het feest van Johnny’ of ‘Annie’s verjaardag’. Nee, Turkije leek mij niet echt de plek waar wij op een ontspannen manier onze witte huidjes langzaam goudbruin konden laten kleuren. Maar we wilden immers het goedkoopste van het goedkoopste, dus besloten we toch te boeken. En wat ben ik blij dat we dat hebben gedaan: Marmaris is geweldig! Tuurlijk kan je er naar hartenlust ook frikadellen en kroketten eten, en zijn bijna alle Hollanders die je tegenkomt voorzien van het beruchte polsbandje, maar wanneer je er zelf op uit gaat en iets verder kijkt dan je neus lang is kom je de meest bijzondere plekjes tegen.

Een klein paradijs
Marmaris ligt in een besloten baai in de provincie Muğla. Aan het begin van de baai liggen vele leuke strandtenten, waar je overdag ontspannen kunt genieten van een fruitdrankje op je strandbedje, en waar je ’s avonds uitgebreid romantisch kunt dineren, uitkijkend over de zee met een prachtig berglandschap op de achtergrond. Wanneer je verder de boulevard afloopt kom je uit bij de haven waar indrukwekkende jachten tijdelijk hun rust vinden. Ook hier zitten vele restaurantjes waar je terecht kunt voor een heerlijk diner (ook vegetarisch!), en welke ‘s avonds worden omgetoverd tot een hippe plek om een verrukkelijke cocktail te drinken. Mocht je na een aantal cocktails in de stemming gekomen zijn, dan is het uitgaansgebied ‘Bar Street’ op loopafstand te vinden. Hier zitten vele clubs en bars, waar je tot in de late uurtjes in de open lucht je helemaal kunt laten gaan.

Hello beautiful shoes, have we met?
Daarnaast is Marmaris ook een waar paradijs als je van winkelen houdt. Naast de haven ligt een grote overdekte bazaar waar je terecht kunt voor kleding, schoenen, zilver, goud, tassen – werkelijk alles waar menig shop-a-holic’s hart sneller van gaat kloppen. Een niet-van-echt-te-onderscheiden Chanel? Enorm goede Vans-lookalikes? Prachtige (echte!) zilveren of gouden kettingen en ringen? You name it en je kan het hier vinden. En zoals bij bijna alles in Marmaris kost het, na even je afding-skills in de strijd te hebben gegooid, bijna niets. Logisch toch, dat ik zes paar nieuwe schoenen heb gekocht?

Prachtige omgeving, heerlijk eten, lekkere cocktails, mooie clubs en honderden winkels; Marmaris heeft mijn hart gestolen.

Tips in Marmaris:

 • Beach Club Stella: gelegen aan de boulevard en direct aan het strand. Vriendelijke bediening, heerlijk biologisch eten (aanrader: de Organic Grain Salad) en fijne strandbedjes. Voor zowel overdag als ’s avonds is een uitstapje naar Beach Club Stella meer dan de moeite waard.
 • Appartementen Karakas: ruime, schone appartementen. Zowel de jachthaven als de boulevard liggen op loopafstand. Het personeel begroet je elke dag met een grote glimlach en beantwoord met veel plezier al je vragen.
 • Club Mango: mooie, grote club zonder dak (en mèt vuurshows!) Ideaal als je een avond eens flink de voetjes van de vloer wil doen.
 • Aquarium: lekker eten in een sfeervolle ambiance. De rustige muziek aan die aan het begin van de avond uit de bosjes klinkt wordt later op de avond omgezet in uptempo lounge muziek. Probeer hier eens de Strawberry Daquiri – yum!
 • Marmaris Bazaar: honderden winkeltjes waar je als shop-a-holic je hart kunt ophalen. Vergeet niet van te voren even het afdingen te oefenen, want met een beetje talent en een lieve glimlach krijg je dat leuke paar schoenen makkelijk voor een tientje minder mee.
No Comments
Previous Post
November 29, 2015
Next Post
November 29, 2015

No Comments

Leave a Reply

Related Posts

Instagram

 • #ad Fur coats are worn by beautiful animals and ugly people ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
...but I love wearing this faux fur coat by @save_the_duck 🦆
I've been a vegetarian since the day I was born and animal welfare is very important to me. Save the Duck creates 100% animal cruelty free coats and jackets that not only look good, but also feel soooo soft!∘
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#savetheduck #savetheduckers #animalcrueltyfree
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
#fauxfur #fauxfurcoat #storybridge #thisisbrisbane #ootdmagazine #ootdinspo #ootdfashion #ootdwatch #ootdstyle #travelblogger #sneakerhead #sneakergirl #tanned #tannedlegs #tannedgirl #legsfordays #thetravelwomen #sheisnotlost #sidewalkerdaily
 • Brace yourselves, a heatwave is coming ☀️
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Whilst Europe just welcomed back Autumn, Brisbane is preparing itself for its first hot hot hot weekend of Spring! With temperatures of around 34 degrees I'll make sure I'm somewhere close to the water this weekend, like here at Lake Moogerah. ∘
Any Brisbanites going to the beach this Sunday and have a spare seat in the car? 😁
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#australia #australiagram #lakeviews
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
#amazingviews #wanderlust #spring #sunshine #discover_vacations #todolistmagazine #theIMAGED #wheretofindme #openmyworld #welltraveled #radgirlslife #andshesdopetoo #shewhowanders #thisisqueensland #ig_australia #traveldiaries #passionpassport #travelgirl #visualambassadors #watchthisinstagood #instagood

@australia @australiagram
 • Is it hard to see why South Bank is one of my favorite spots in Brisbane? 🌴
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#southbank #brisbane #australia
∘
∘
∘
∘
∘
#wearetravelgirls #brisbaneanyday #thisisbrisbane #discoverqueensland #tlpicks #youmustsee #womenwhoexplore #thisisqueensland #visitbrisbane #sheisnotlost #sidewalkerdaily #beautifuldestinations #wonderful_places #travel #travelgirl #ootd #americanstyle #travelblogger
 • Are we ever too old to climb a tree?
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#brisbane #newfarm #australia
∘
∘
∘
∘
∘
#visitbrisbane #thisisbrisbane #brisbaneanyday #SimplyAdventure #instago #livetravelchannel #letsgoeverywhere #wearetravelgirls#mobilemag #thisisqueensland #neverstopexploring #passportready #exploremore #viewsofbrisbane #travel #wanderlust #trees #lovetheoutdoors #citypark
 • When the winds of change blow, some people build walls and others build windmills 🌬
 • ❥ I left my heart in so many places ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
...and one of them is definitely Thailand. Some of my other favorite places are New York City, Bali, Amsterdam and Australia.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
What are your favorite places in the world? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
📷: my dearest @katvangeleyn_ 
#nohashtagscauseimstillshadowbanned #thankyouinstagram

Instagram