Europe

Marmaris: Tokkie’s Paradise? Niets is minder waar! (Dutch)

Zon, zee en strand. Dat was onze enige eis bij het boeken van een vakantie. En, oh ja, aangezien geld voor zover bij ons bekend nog niet op iemands rug groeit, moest het ook zo goedkoop mogelijk. Na dagenlang de meest low-budget vakanties met elkaar vergeleken te hebben, kwamen mijn vriendinnen en ik tot de conclusie dat er één vakantie met stip het goedkoopst was: Marmaris (Turkije).

All-in, Frikandellen en Annie’s verjaardag – help!
Ik zag het al angstig voor me: All-inclusive resorts waar iedereen met een polsbandje gretig alle buffetten twintig keer af gaat, stranden waar je hutje-mutje naast Bep en Kees wanhopig probeert je eigen plekje te creëren, ‘restaurants’ waar ze echte Hollandse frikadellen en kroketten op het menu hebben staan en uitgaansgelegenheden met namen zoals ‘Het feest van Johnny’ of ‘Annie’s verjaardag’. Nee, Turkije leek mij niet echt de plek waar wij op een ontspannen manier onze witte huidjes langzaam goudbruin konden laten kleuren. Maar we wilden immers het goedkoopste van het goedkoopste, dus besloten we toch te boeken. En wat ben ik blij dat we dat hebben gedaan: Marmaris is geweldig! Tuurlijk kan je er naar hartenlust ook frikadellen en kroketten eten, en zijn bijna alle Hollanders die je tegenkomt voorzien van het beruchte polsbandje, maar wanneer je er zelf op uit gaat en iets verder kijkt dan je neus lang is kom je de meest bijzondere plekjes tegen.

Een klein paradijs
Marmaris ligt in een besloten baai in de provincie Muğla. Aan het begin van de baai liggen vele leuke strandtenten, waar je overdag ontspannen kunt genieten van een fruitdrankje op je strandbedje, en waar je ’s avonds uitgebreid romantisch kunt dineren, uitkijkend over de zee met een prachtig berglandschap op de achtergrond. Wanneer je verder de boulevard afloopt kom je uit bij de haven waar indrukwekkende jachten tijdelijk hun rust vinden. Ook hier zitten vele restaurantjes waar je terecht kunt voor een heerlijk diner (ook vegetarisch!), en welke ‘s avonds worden omgetoverd tot een hippe plek om een verrukkelijke cocktail te drinken. Mocht je na een aantal cocktails in de stemming gekomen zijn, dan is het uitgaansgebied ‘Bar Street’ op loopafstand te vinden. Hier zitten vele clubs en bars, waar je tot in de late uurtjes in de open lucht je helemaal kunt laten gaan.

Hello beautiful shoes, have we met?
Daarnaast is Marmaris ook een waar paradijs als je van winkelen houdt. Naast de haven ligt een grote overdekte bazaar waar je terecht kunt voor kleding, schoenen, zilver, goud, tassen – werkelijk alles waar menig shop-a-holic’s hart sneller van gaat kloppen. Een niet-van-echt-te-onderscheiden Chanel? Enorm goede Vans-lookalikes? Prachtige (echte!) zilveren of gouden kettingen en ringen? You name it en je kan het hier vinden. En zoals bij bijna alles in Marmaris kost het, na even je afding-skills in de strijd te hebben gegooid, bijna niets. Logisch toch, dat ik zes paar nieuwe schoenen heb gekocht?

Prachtige omgeving, heerlijk eten, lekkere cocktails, mooie clubs en honderden winkels; Marmaris heeft mijn hart gestolen.

Tips in Marmaris:

 • Beach Club Stella: gelegen aan de boulevard en direct aan het strand. Vriendelijke bediening, heerlijk biologisch eten (aanrader: de Organic Grain Salad) en fijne strandbedjes. Voor zowel overdag als ’s avonds is een uitstapje naar Beach Club Stella meer dan de moeite waard.
 • Appartementen Karakas: ruime, schone appartementen. Zowel de jachthaven als de boulevard liggen op loopafstand. Het personeel begroet je elke dag met een grote glimlach en beantwoord met veel plezier al je vragen.
 • Club Mango: mooie, grote club zonder dak (en mèt vuurshows!) Ideaal als je een avond eens flink de voetjes van de vloer wil doen.
 • Aquarium: lekker eten in een sfeervolle ambiance. De rustige muziek aan die aan het begin van de avond uit de bosjes klinkt wordt later op de avond omgezet in uptempo lounge muziek. Probeer hier eens de Strawberry Daquiri – yum!
 • Marmaris Bazaar: honderden winkeltjes waar je als shop-a-holic je hart kunt ophalen. Vergeet niet van te voren even het afdingen te oefenen, want met een beetje talent en een lieve glimlach krijg je dat leuke paar schoenen makkelijk voor een tientje minder mee.
No Comments
Previous Post
November 29, 2015
Next Post
November 29, 2015

No Comments

Leave a Reply

Related Posts

Instagram

 • Okay Brisbane, you got me 😍
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#brisbane#visitbrisbane#discoverbrisbane
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#queensland#thisisqueensland#sunset#girlsmeetglobe#travelgirls#jetsettingchicks#mountaingirls#sidewalkerdaily#ladiesgoneglobal#iamtb#travelbff#beautifuldestinations#beautifulmatters#girlsabroad#travel_drops#traveltagged#girlsaroundtheworld#prettylittletrips#igtravel#wanderfolk#exploreeverything#australia#wow_australia#brisbaneanyday#australiagram#visitaustralia#discoveraustralia
 • WORLDWIDE GIFT FOR YOU AND YOUR FRIEND 🎉
I've partnered with my favorite Bloggers and Youtubers to give one lucky follower an iPhone 7 Plus, 2 Instax Mini 9, iPad Mini and Kylie Jenner Cosmetics. To participate:

1. FOLLOW ME

2. LIKE this picture

3. GO TO @lydia.webb and repeat the steps

4. Follow this same steps on every account until you come back to me or the account you started with and leave a comment when you're done. 
5. If you want a double chance to win, TAG some real friends on the comments below and LIKE our last 3 pics.

Competition starts on Jul 25 and ends on Jul 29. Winner will be announced the same day on the caption of this picture. We will verify everyone who entered followed all steps correctly! ✨
*This contest is in no way sponsored, administered, or associated with Instagram, Inc. By entering, entrants confirm that they are 13+ years of age, release Instagram of responsibility, and agree to Instagram’s terms of use.
 • Hey Dutchies, so what's the weather like back home?! 😜
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
The Dutch love to complain about the weather, and, well, if you hear it's 19 degrees and raining all day when it's supposed to be summer you might understand why 😏 And then to think it's 25 degrees and super sunny in Brisbane during winter... ☀️😉🤗
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#brisbane#australia#australianwinter
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#finditliveit#huffpostgram#VisualAmbassadors#heatercentral#nakedplanet#ig_color#earthfocus#eclectic_shotz#artofvisuals#agameoftones#moodygrams#exploretocreate#stayandwander#ig_world_colors#worldtodolist#cbviews#tourtheplanet#hello_worldpics#travelbreaks#weliketotravel#traveltagged#aroundtheworldpix#watchthisinstagood#travel#wanderlust#travelgirl#traveling
 • Do you see why I fell in love with Singapore? ❥
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Now that I'm staying in Brisbane for a while I'm going to mix up my recent photos with some pictures taken on earlier trips. I have so many photos that can't be left unshared, like this stunning Singapore skyline sunset! ☼ ☆☽
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#singapore#sunset#marinabaysands
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#exploresingapore#exploresg#thisissingapore#yoursingapore#singaporetrip#visualambassadors#singaporetoday#beautifuldestinations#bestvacations#milliondollarvisuals#travelstoke#theprettycities#citygram#ig_color#ig_world_colors#Wonderful_Places#earthofficial#TheGlobeWanderer#beautifulmatters#ourplanetdaily#awesomepix#bestdiscovery#gopro#livetravelchannel#welivetoexplore#lonelyplanet#TravelAwesome
 • Exploring my new neighborhood 👣
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
As you might have seen on my IG Stories I went on a little stroll around my new neighborhood today. This is exactly the reason why I chose to settle in Australia for a bit: so much beauty everywhere! 😍 And it's literally just around the corner! ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Wishing everyone a wonderful weekend! 💕
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#Brisbane#visitbrisbane#thisisbrisbane#sunset#brissy#brisbaneanyday#visitqueensland#gopro#goprogirl#queensland#thisisqueensland#australia#australiagram#bestcitybreaks#citygram#theprettycities#wearetravelgirls#discoverqueensland#thetravelwomen#dametraveler#darlingescapes#sidewalkerdaily#just_features#kings_villages#beautifuldestinations#kangaroopoint#sunsetaddict#thetraveltag#wanderlust#travelblogger
 • Is it a Nike ad? Is it a hair product ad? Am I advertising a watch? No, it's just me trying to enjoy the sunset in windy Brisbane 😁
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
I'm definitely a sneaker kinda girl. In the Netherlands everyone walks around on sneakers and you can even go clubbing on them. And wearing a dress with Nike Air Max? Totally normal. The first time I wore sneakers and a dress in Australia I received a lot of (positive) comments, realizing that this is not the standard here. What's it like in your country? 😊
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#brisbane#visitbrisbane#thisisbrisbane#sunset#nike#nikeairmax#nikegirl#gopro#goprogirl#queensland#thisisqueensland#australia#australiagram#bestcitybreaks#citygram#theprettycities#wearetravelgirls#sheisnotlost#thetravelwomen#dametraveler#girlslovetravel#sidewalkerdaily#just_features#kings_villages#beautifuldestinations#beautifulmatters#sunsetaddict#thetraveltag#wanderlust#travelblogger

Instagram