Europe

Marmaris: Tokkie’s Paradise? Niets is minder waar! (Dutch)

Zon, zee en strand. Dat was onze enige eis bij het boeken van een vakantie. En, oh ja, aangezien geld voor zover bij ons bekend nog niet op iemands rug groeit, moest het ook zo goedkoop mogelijk. Na dagenlang de meest low-budget vakanties met elkaar vergeleken te hebben, kwamen mijn vriendinnen en ik tot de conclusie dat er één vakantie met stip het goedkoopst was: Marmaris (Turkije).

All-in, Frikandellen en Annie’s verjaardag – help!
Ik zag het al angstig voor me: All-inclusive resorts waar iedereen met een polsbandje gretig alle buffetten twintig keer af gaat, stranden waar je hutje-mutje naast Bep en Kees wanhopig probeert je eigen plekje te creëren, ‘restaurants’ waar ze echte Hollandse frikadellen en kroketten op het menu hebben staan en uitgaansgelegenheden met namen zoals ‘Het feest van Johnny’ of ‘Annie’s verjaardag’. Nee, Turkije leek mij niet echt de plek waar wij op een ontspannen manier onze witte huidjes langzaam goudbruin konden laten kleuren. Maar we wilden immers het goedkoopste van het goedkoopste, dus besloten we toch te boeken. En wat ben ik blij dat we dat hebben gedaan: Marmaris is geweldig! Tuurlijk kan je er naar hartenlust ook frikadellen en kroketten eten, en zijn bijna alle Hollanders die je tegenkomt voorzien van het beruchte polsbandje, maar wanneer je er zelf op uit gaat en iets verder kijkt dan je neus lang is kom je de meest bijzondere plekjes tegen.

Een klein paradijs
Marmaris ligt in een besloten baai in de provincie Muğla. Aan het begin van de baai liggen vele leuke strandtenten, waar je overdag ontspannen kunt genieten van een fruitdrankje op je strandbedje, en waar je ’s avonds uitgebreid romantisch kunt dineren, uitkijkend over de zee met een prachtig berglandschap op de achtergrond. Wanneer je verder de boulevard afloopt kom je uit bij de haven waar indrukwekkende jachten tijdelijk hun rust vinden. Ook hier zitten vele restaurantjes waar je terecht kunt voor een heerlijk diner (ook vegetarisch!), en welke ‘s avonds worden omgetoverd tot een hippe plek om een verrukkelijke cocktail te drinken. Mocht je na een aantal cocktails in de stemming gekomen zijn, dan is het uitgaansgebied ‘Bar Street’ op loopafstand te vinden. Hier zitten vele clubs en bars, waar je tot in de late uurtjes in de open lucht je helemaal kunt laten gaan.

Hello beautiful shoes, have we met?
Daarnaast is Marmaris ook een waar paradijs als je van winkelen houdt. Naast de haven ligt een grote overdekte bazaar waar je terecht kunt voor kleding, schoenen, zilver, goud, tassen – werkelijk alles waar menig shop-a-holic’s hart sneller van gaat kloppen. Een niet-van-echt-te-onderscheiden Chanel? Enorm goede Vans-lookalikes? Prachtige (echte!) zilveren of gouden kettingen en ringen? You name it en je kan het hier vinden. En zoals bij bijna alles in Marmaris kost het, na even je afding-skills in de strijd te hebben gegooid, bijna niets. Logisch toch, dat ik zes paar nieuwe schoenen heb gekocht?

Prachtige omgeving, heerlijk eten, lekkere cocktails, mooie clubs en honderden winkels; Marmaris heeft mijn hart gestolen.

Tips in Marmaris:

 • Beach Club Stella: gelegen aan de boulevard en direct aan het strand. Vriendelijke bediening, heerlijk biologisch eten (aanrader: de Organic Grain Salad) en fijne strandbedjes. Voor zowel overdag als ’s avonds is een uitstapje naar Beach Club Stella meer dan de moeite waard.
 • Appartementen Karakas: ruime, schone appartementen. Zowel de jachthaven als de boulevard liggen op loopafstand. Het personeel begroet je elke dag met een grote glimlach en beantwoord met veel plezier al je vragen.
 • Club Mango: mooie, grote club zonder dak (en mèt vuurshows!) Ideaal als je een avond eens flink de voetjes van de vloer wil doen.
 • Aquarium: lekker eten in een sfeervolle ambiance. De rustige muziek aan die aan het begin van de avond uit de bosjes klinkt wordt later op de avond omgezet in uptempo lounge muziek. Probeer hier eens de Strawberry Daquiri – yum!
 • Marmaris Bazaar: honderden winkeltjes waar je als shop-a-holic je hart kunt ophalen. Vergeet niet van te voren even het afdingen te oefenen, want met een beetje talent en een lieve glimlach krijg je dat leuke paar schoenen makkelijk voor een tientje minder mee.
No Comments
Previous Post
November 29, 2015
Next Post
November 29, 2015

No Comments

Leave a Reply

Related Posts

Instagram

 • Smile, it's Friday!
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
But that's not the reason I'm smiling from ear to ear in this photo. The reason was being in the outback and finally seeing Uluru! This place was high up in my top 5 of destinations I wanted to visit soooo badly. The other four are Fiji, Sri Lanka, The Philippines and the Aussie East Coast from Brisbane up to Darwin.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Which bucket list destination have you visited this year? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #uluru #ayersrock #NTaustralia #australia @ausoutbacknt @australia
 • Isn’t this place just gorge-ous? - pun intended 😆
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Only a stone’s throw away from @wayoutbackaus’s campsite you’ll find the Glen Helen Gorge. It’s the ultimate spot to cool off and relax after a day of hiking and exploring the outback!
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #partner #NTaustralia #australia @ausoutbacknt @australia
 • Ehhh, I thought I was in the desert?🌵🐪
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
When I think of the desert I think of loads of sand, a burning sun and not much greenery. Well, @wayoutbackaus showed me there’s much more! This little oasis is found in the heart of Kings Canyon and is the perfect spot to take a well deserved break from your hike in the heat :)
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
What comes to mind first when you think of the desert? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #partner #kingscanyon ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
📷 by my tour buddy @lanizaragoza
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#gopro #outback #outbacklife #goprogirl #goproselfie #NTaustralia @ausoutbacknt #australia @australia #australiagram @australiagram #beautifuldestinations @beautifuldestinations #wonderful_places @wonderful_places #living_australia #seeaustralia #exploreaustralia #visitaustralia #discoveraustralia #wanderaustralia #ig_australia #wow_australia #ig_discover_australia #australia_shotz #just_features #milliondollarvisuals #thetravelwomen #iamtb
 • Can you paint with all the colors of the wind? ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
On day two @wayoutbackaus took me to Kata Tjuta to go on the Valley of the Winds walk. During this walk you’ll wander between the domes and are treated to the most stunning views. Take this one for instance. In love with the outback 😍.
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #NTaustralia #northernterritory ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#gopro #outback #outbacklife #goprogirl #goproselfie #NTaustralia @ausoutbacknt #australia @australia #australiagram @australiagram #beautifuldestinations @beautifuldestinations #wonderful_places @wonderful_places #living_australia #seeaustralia #exploreaustralia #visitaustralia #discoveraustralia #wanderaustralia #ig_australia #wow_australia #ig_discover_australia #australia_shotz #just_features #milliondollarvisuals #thetravelwomen #iamtb
 • It is so good to finally meet you, Uluru! ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
Ever since I came to Australia I’ve been dreaming of going to the Red Centre to visit the magical Uluru. Thanks to @wayoutbackaus this dream came true - and the adventure has only just begun. The next five days @wayoutbackaus will show me the hidden treasures and most beautiful spots of the Australian Outback. Stay tuned as I’ll take you with me on my Instagram Stories whenever I can find some phone reception ;).
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
📷 by @wayoutbackaus’s own @joe_gracie, edit by me 🙅🏽
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#wayoutback #partnership #outback ∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
#outbacklife #middleofnowhere #northernterritory #NTaustralia @ausoutbacknt #australia @australia #australiagram @australiagram #beautifuldestinations @beautifuldestinations #wonderful_places @wonderful_places #beautifulmatters @beautifulmatters #ourplanetdaily @ourplanetdaily #americanstyle #TheGlobeWanderer @TheGlobeWanderer #milliondollarvisuals #travelstoke #globeshotz #timeoutsociety #wearetravelgirls #sheisnotlost
 • So much ♥ for you, Brisbane!
∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
After having lived in Brissy for nearly 4 months it's time to say goodbye. But ohhh, how I'll miss this place. I'll miss the stunning sunsets in Kangaroo Point, I'll miss the friendly faces at my favorite coffee place, I'll miss the man-made beach where I spent many hours worshipping the sun, I'll miss the people I met and the friends I made, but above all I'll miss working at @breezelodge. Meeting travelers from all over the globe plus having the best boss and colleagues a girl could wish for made me go to work with a huge smile on my face day after day. Except for those early morning shifts maybe ;) Brisbane, it was my pleasure and hopefully one day I'll be back! .
#byebrisbane #thisisbrisbane #visitbrisbane

Instagram